TERVEHDYS ARVOISA BARÇA-CLUBIMME JÄSEN!

Siitä on jo kolme vuotta, kun päätimme perustaa virallisen F.C. Barcelona kannattajayhdistyksen tänne Suomeen. Päällimmäisenä ajatuksena oli saada virallinen hyväksyntä emoseuralta Barcelonasta. Se tuntui kaukaiselta haaveelta, koska koko prosessin tiedettiin kestävän ajallisesti yli vuoden ja sen onnistumisesta ei ollut mitään takeita.

Odotus palkittiin ja muistan hyvin, kun virallistamisesta ilmoittava kirje napsahti postiluukusta. Hyvä ja rento olotila valtasi mielen, koska vasta silloin tuntui siltä, että nyt ollaan todella mukana.

Tämän saman asian olen todennut melkein kaikkien uusien jäseniemme sähköposteissa, jotka olen saanut lukea, kun jäsenkandidaatti on meidän klubiimme halunnut liittyä. Se tunne, että saa olla jäsenenä tällaisen perinteikkään seuran ns. aidossa Penya-kerhossa on ”se” tärkein asia. Tämän huomaa etenkin siitä, että moni jäsenistä on tutustunut tällaiseen toimintaan Kataloniassa sekä muualla maailmassa. Toivottavasti klubimme täyttää tulevaisuudessa edes jonkinlaisen aukon sydämissämme eikä meidän tarvitse kulkea Calle de Mannerheimintietä juurettomana!

Klubimme jäsenmäärä on kasvanut hitaasti, mutta varmasti. Meitä on tällä hetkellä yli kaksikymmentä ja täytyy sanoa, että asuinpaikan mukaan olemme levittäytyneet todella hyvin ympäri Suomea. Iso osa jäsenistä asuu myös Barcelonassa mikä on vähintäänkin hienoa.

Osa jäsenistämme on pyytänyt, että voisiko olla mahdollista tavata muita klubimme jäseniä. Järjestämme tapaamisen, jossa voimme istahtaa vaihtamaan kuulumisia. Jos sinua kiinnostaa tulla tapaamaan ainakin kerhomme jäsenistä allekirjoittanutta, niin siellä nähdään. Nelonen lähettää silloin ottelun Man U - Deportivo. Peliä voidaan katsella jutustelun lomassa siinä samalla. Luonnollisesti Helsingin ulkopuolella asuvien ei kannata tulla paikanpäälle ellei sitten sattumalta ole pääkaupunkiseudulla

asioimassa.

Klubimme toiminta on huomioitu myös virallisestikin paikallisessa isossa urheilulehdessä kannattajakerhojen osiossa. Artikkelista on tullut erittäin positiivista palautetta ympäri maailmaa esimerkiksi Argentiinasta asti. Voidaan sanoa, että meidät on huomioitu ja otettu vastaan hienosti. Tämä on osoitus siitä, että me voimme Suomessa tarjota omaa vieraanvaraisuutta ja pitää suhteita yllä täältäkin käsin. Siitä osoituksena oli Alicantelaisen Barça -kerhon puheenjohtajan käynti Suomessa. Täytyy myöntää, että juttua olisi riittänyt tapaamisesta vaikka kuinka paljon.

Seuraavassa kirjeessä tulee tietoa ”Gent del Barça” aiheesta, johon pääsee tutustumaan FC Barcelonan virallisten sivujen kautta.

Viimeiseksi muistuttaisin meneillään olevasta klubimme logo-kilpailusta. Siinä on mielestämme todella isosta asiasta kyse. Koska kaikkihan tietävät, että ne klubitaulut ovat kiinnitettynä Nou Campin ( =pyhättö) seinään kaikkien nähtäviksi. Eli kyseessä on todellinen kunniatehtävä. Tutustukaa aiheeseen ja tehkää luonnoksia logosta, jos rinnassa vähänkin tuntuu siltä, että olisi idea piilossa ”vakan alla”.

Omasta ja klubimme puolesta toivotan kaikille jäsenille hyvää kauden 2002-2003 jatkoa, Forza Barça!!!

Jari ”Pexi” Pekkola

Raine Kinnunen