TERVEHDYS ARVOISA BARÇA-CLUBIMME JÄSEN!

Näin se syksy on saapunut tänne pohjoisen lakeuksille, jos asiaa katsoo kaverisi Camp Noun ylimmältä katsojariviltä yli Pyreneiden vuoriston. Asian voi ottaa hyvinkin negatiivisesti, jos ajattelee, että pimeä syksy on jälleen ovella ja ystäväsi todellakin istuu pyhätön ylärivillä lähettämässä puoliajalla tekstiviestiä puhelimeesi.

Mutta eiköhän se ole niin, että tässä pimeässä on myös paljon positiivisiakin asioita (= tässä tapauksessa tekosyitä). Yksi niistä on se, että valot syttyvät monille muillekin futisareenoille merkiksi siitä, että ottelut ovat juuri alkamassa ja taistelut sarjapisteistä käynnistyvät tuossa tuokiossa. Syksy on hienoa aikaa seurata huippujalkapalloa etenkin, kun Portugalin EM-kisat ovat tulossa palkinnoksi kaikille jalkapallon ja hyvän urheilun ystäville ensi kesällä!

Klubimme historia on lyhyt, mutta jotain olemme jo saaneet aikaan. Ensimmäinen vuosikokous on pidetty ja tänä syksynä. Pieniä askelia on otettu, mutta tällaista se on. Kaiken kiireen keskellä pitää jaksaa viedä asiaamme eteenpäin selkä kaarella, vaikkakin sarjapisteitä ei millään suostu tulemaan edes kotikentällä.

Jäsenmaksu päätettiin olevan 15 € jäsentä kohden vuosikokouksessa. Kuten alla olevassa taulukosta 1 ilmenee, on menopuolella muutamia asioita, jotka vaativat rahallista panostusta klubin toimintaan kohtaan. Siksi jäsenmaksu on yhdessä päätetty ottaa käyttöön klubissamme.

Tämä kohta voi sisältää klubiviirien teettämisen lisäksi esimerkiksi t-paidan teettämisen uudella logollamme. Tähän asiaan pureudumme tämän syksyn aikana tiukasti. Siistit T-paidat laadukkaalla painatuksella on mielestäni hyvä idea. Suhteet Thaimaaseen luodaan vielä tänä syksynä Poulsenin Hessun johdolla.

Luonnollisesti jäsenmaksun kerääminen tarkoittaa myös sitä, että klubimme pitää jäsenistöämme palvella sen rahanarvoisesti mitä yksittäiset jäsenet yhteiseen kirstuun maksavat. Toivottavasti tuo taulukon menoarvio selvittää tilannetta omalla yksinkertaisella tavalla. Pieniä kuluja peittämään on jostain saatava pieni summa rahaa. Samalla muistutan itseäni ja kaikkia jäseniämme, että positiivinen oman panoksen tuominen klubin toiminnassa on jatkossa suotavaa jopa toivottavaa, jotta jatkuvuutta löytyy tulevaisuudessa klubimme asioiden eteenpäin saattamisessa.

Korostan, että tärkeimpänä asiana on edelleen klubitaulun kustannukset, jonka valmistaminen on aloitettu pääkallopaikan ohjeiden mukaisesti ja se tullaan kiinnittämään Nou Campille ensi keväänä takuuvarmasti. Se tulee olemaan monumentti, jonka ”maksaminen” on meidän yhteinen tehtävä ja päämäärä, jotta 22 vuoden päästä voi yksittäinen klubilainen esitellä kavereilleen Barcelonassa Nou Camp-kierroksella, että tuon taulun tekemiseen meni 3 vuotta ja nyt se on tuossa! ”Ja, by the way, minä olin prosessissa mukana, joten Te tarjoatte tämän illan!”

Yhteinen matka päätettiin vuosikokouksen yhteydessä järjestää ensi keväällä F.C. Barcelona - Espanyol otteluun 2.5.2004. Samalla matkalla viedään maalattu logotaulumme, joka kiinnitetään alustalleen paikanpäällä ja juhlallisesti kiinnitetään pyhätön kylkeen. Tässä totean, että turvasaattueen tulee olla mahdollisimman suuri, jotta homma onnistuu.

Useat jäsenet ovat kyselleet syytä siihen, miksi yhteistä ottelumatkaa ei järjestetty joulukuun alun otteluun ”valkoisia tiskirättejä” vastaan. Syy on se, että kaikkiin muihin peleihin on saatavilla lippuja vaikka kuinka paljon, mutta kyseiseen peliin on Penya-kohtaiset kiintiöt, joka viime vuonna oli 5 lippua/Penya. Tänä vuonna kiintiötä ei ole vielä ilmoitettu, mutta tilanne ei ainakaan ole helpompi kuin viime vuonna. Pääkallopaikan Monica ilmoitti, että liput varmistuvat vain viikkoa ennen ottelua. Osa klubimme jäsenistöstä ottaa kuitenkin tämän riskin ja lähtee paikanpäälle. Allekirjoittanut myös siinä ryhmässä. Tämä tiedoksi, koska tiedän, että kiinnostusta juuri tähän peliin on ollut paljon ilmassa ja on varmasti myös tulevina vuosina.

Jäsenistön määrä on kohonnut tasaisesti kahtena viime vuonna. Jäseniämme virallisen laskurin mukaan tarkalleen 41 henkilöä eli 50 rajapyykki lähenee uhkaavasti. Moni ihmettelee, miksi jäsennumerot on jo yli 50. Se johtuu siitä, että meillä on ns. epävirallisia kunniajäseniä Kataloniasta, jotka on listalla, mutta ei virallisesti kuulu virallisten maksavien klubilaisten joukkoon. En kehtaa kerta kaikkiaan pyytää jäsenmaksua eläkkeellä olevalta Barcelonalaiselta taksikuskilta, jolla on ns. ikuinen Barçan kausikortti ja sairastaa leukemiaa. Tämä viimeinen lause on muuten täyttä totta!

Tämä tällä kertaa. Toivotan omasta ja klubimme puolesta toivotan kaikille jäsenille hyvää kauden 2003-2004 alkua, Forza Barça!!!

PS. Toivon ehdotuksia seuraavasta yhteisestä tapaamisesta Chat-osastollamme. Tai lähettäkää E-mailia minulle.

Jari ”Pexi” Pekkola

Raine Kinnunen