MUMMON LIHAPULLAT, RUSKEA KASTIKE JA VÄHÄN SITÄ SUN TÄTÄ

Ruskea kastike, hyvät potut ja mummon lihapullat toimivat aina, kun mieli tekee jotain perinteistä ja varmaa. Tämä pätee myös pelisysteemeihin, joita valmentajat pyrkivät löytämään valmentamilleen joukkueillensa. Hyvässä systeemissä on parempi pysyä, jos haluaa säilyttää työpaikkansa ja fanien luottamuksen. Uutta systeemiä saa kokeilla, jos sillä saavuttaa tuloksia välittömästi. Ei muuten.

Barçan ja Frankin osalta taktiikan muutos ja pelaajakokeilut eivät tuottaneet tulosta ja paluu turvalliseen peruspalettiin oli kahden hävityn ison pelin jälkeen ”pakko” tehdä. Johtuiko huonot tulokset runkopelaajien heikoista suorituksista vai pienistä kokeiluista, sitä sopii jokaisen kotivalmentajan mietiskellä.

Syksy meni ja talvi alkoi väliaikaisesti. Kylmät paikat tulee totisesti olemaan Bremenin kanssa toisesta jatkopaikan taistelussa Mestareiden liigassa. Paineensietokykyä joukkueellamme on, mutta onko nälkää? Kohta se nähdään.

Klubipäivä

Klubipäivä pidetään tammikuussa lauantaina 20.1.2007. Tarkoitus on pitää pidennetty klubitapaaminen, jonka aikana katsottaisiin eurooppalaista jalkapalloa ja maisteltaisiin tapaksia ja muita antimia Barcelonalaiseen tyyliin. Ajatuksena on myös, että panostetaan yhteen isompaan tapaamiseen vuositasolla.  Paikaksi on varattu Helsingin Autotalon kokoustilat Kampista. Kokoustilan yhteydessä on keittiötilat, joten tarjoilun saattaminen mahalaukkuun pitäisi onnistua. Tällä kertaa klubimme joutuu tiloista maksamaan jonkin verran, joten tule paikalle, vaikka kotimatka olisi pitempikin. Klubimme pääteemahan on tutustuminen Barçan kannattajiin, omiin tahi vieraisiin, joten siinä riittää haastetta ja rikkautta pitemmäksikin aikaa.

Vuosikokous

Jäsenmaksu päätettiin vuosikokouksessa olevan edelleen 15 euroa tälle kaudelle. Vuosikokouksessa päätettiin myös, että jäsenvastaavana toimii Jaakko, joka lähettää tarvittavat jäsenpostit jäsenmaksun osalta. Hoitakaapa asia kuntoon, jotta Tapas pöytään pääsy on taattu.

Kevään pelimatka

Vuosikokouksessa lyötiin lukkoon klubin yhteinen pelimatka, joka tehdään tällä kaudella kevään Mallorca peliin. Kannattaa olla hereillä noiden lentojen suhteen, jotta budjetin saa mahdollisimman pieneksi. Matkaa ei erikseen klubilaisille järjestetä, mutta peliin liput hoituu klubimme kautta ja tavoitteena on yksi ”klubidinner” paikanpäällä ja kokoontuminen ennen peliä tietysti klubitaulumme alla.

Unisef

voisi sanoa, että huippujalkapallossa voi myös Unicef liata kätensä. Kevään ratkaisupeleissä voi punainen kortti viuhua ja Unicefin logo kärjistää valokuvassa esitetyn tilanteen potenssiin 20. Varsinkin jos viikate heilahtaa kyseisen pelinumeron omaavalta pelaajalta vanhaan malliin. Noh, ehkä ajatus tuosta rintapielestä palaa takaisin itse peliin tässä ajan mittaan, mutta edelleen on pakko tuoda oma henkilökohtainen mielipide asiasta esille. Älkää välittäkö.

Kotimainen jalkapallo

HJK ja Viikingit. Ne ovat seurat, jonka edesottamuksia on tullut seurattua tarkasti kotimaan kentillä. Muistan hyvin ne ajat, kun Vuosaaren urheilukentällä oli muutamat puuportaat alas muhkuraiselle kumiasfaltille. Portailla istuivat Viikinkien kannattajat naureskelemassa 4. divisioonan tapahtumille samalla vaihtaen kuulumisia keskenään. Enää ei portaita ole kuin kentän päädyssä ja Viikingit pelaa kaudella 2007 Veikkausliigassa. Uskomatonta ja samalla hienoa.

HJK:n osalta kausi päättyi Suomen Cupin voittoon ja samalla tuli todistettua, että Newcastlen kannattaja osaa valmentaa edelleen mainiosti. Hienoa oli nähdä etenkin tämän Algerialaisen pelaajan otteita. Kannattaisi opetella syömään niitä luumuja suomalaistenkin pelaajien. Taito ja pelikäsitys on tärkeä osa jalkapalloa. Miten ne luumut tähän liittyy? Ehkäpä selitystä sille voi hakea tarkasta ruokavaliosta ja kropan rasvaprosentista huipputasolla.

Kotimaisesta jalkapallosta on ajoittain hyviä juttuja  ”Ketä haukutaan seuraavaksi?” –lehdessä. Nimittäin uusimmassa Urheilulehdessä on hyvä Erkki Alajan juttu Kiffenin Nils-Erik ”Nipa” Mikanderista. Kannattaa lukaista etenkin, jos on menossa lähiaikoina avioliittoon ja tykkää jalkapallosta. Vaikka noihin aikoihin pelaajat olivat amatöörejä, niin teot olivat ammattilaisten luokkaa. Ihan pro-meininkiä.

Lopuksi vielä kaikille klubilaisille tähän sunnuntaihin liittyvät terveiset. Itse sain sänkyyn tarjoiltuna Pelé:stä kertovan kirjan. Siis maailman kaikkien aikojen toiseksi parhaasta pelaajasta kertovan kirjan. Tai, jos laitetaan vielä Johan C. tuohon eteen, niin kolmanneksi parhaasta.

Joululukemisiksi on vielä omalla hankintalistalla Maradonasta tehty kirja eli siitä ykkösestä, tietysti. Myös Atik Ismailin tekemä teos on ostoslistalla. Katsotaan miten se potkii, kun on itse syntynyt 70-luvulla ja Hurriganes tuntui nuoruusvuosinani lämmenneeltä lonkerolta ja naarmuiselta vinyyliltä (paitsi pukukopissa). Kenttätasapainon varmistavana ”pivoteksi” on pakko hankkia vielä kunnon ankkuri keskikentän pohjalle eli Pahkasika katalogi.

Hyvää talven alkua kaikille klubilaisille ja tulkaahan klubipäivänä turisemaan mukavia. Kaikille katalonialaisille klubilaisille paikalla olo on lähes  ”pakollinen”. Jordi ainakin pääsee, sen varmistin ensimmäisenä.

Terveisin,

Jari ”Pexi” Pekkola

Raine Kinnunen